Information til cyklisterne

Logi

Vi er i kontakt med mange forskellige miljø- og civilsamfundsorganisationer på ruten til Paris, som vil hjælpe os med at give et varmt og tørt sted at sove gratis. De fleste steder vil være sportshaller og forsamlingshuse. Det betyder, at man hver især skal medbringe sovepose og liggeunderlag samt hvad man ellers behøver for at få en god nats søvn efter en lang dag på cyklen. I Paris arbejder vi stadig på at finde et sted at sove for os alle sammen fra den 5. december og til forhandlingerne slutter.

Mad

Der er ikke taget nogen endelig beslutning omkring, hvordan vi organiserer måltiderne. Men vi sørger for mad til alle, som tilmelder sig. Sandsynligvis vil der være nogle fra planlægningsgruppen, der tager tog eller tomler, som vil sørge for maden sammen med vores partnere på de forskellige stop. Til gengæld beder vi jer, som deltager om en donation på omkring 10€ per dag for økologisk og vegetarisk/vegansk mad. Yderligere information vil blive postet her nogle uger inden turen starter.

Udstyr

Du skal medbringe dit eget udstyr til turen, hvilket inkluderer:

  • en cykel du kan cykle 50-80 km om dagen på. Hvis du ikke har en ordentlig cykel, men stadig vil være med kan du kontakte os – måske kan vi finde en, som gerne vil dele cykel.

  • Fornuftigt tøj dvs. vind- og vandtæt. Husk der er ikke noget, som hedder dårligt vejr, kun dårlig påklædning 🙂

  • Cykeltasker eller -trailer til at have dine ting i

Vi sørger for værktøj, så vi kan fikse punkteringer og andre basale reparationer.

Vi vil prøve at lave et forum på hjemmesiden, hvor man kan tilkendegive, om man har brug for noget særligt udstyr (f.eks. cykeltasker) eller man kan låne udstyr til andre. Vi arbejder stadigvæk på at finde ud af, hvordan vi gør det så smart og enkelt som muligt.


Bagage

Vi har besluttet ikke at have nogen medfølgende bil eller andet – det betyder, at du skal kunne bære og transportere de ting, som du har brug for på din egen cykel. Vi kommer nok til at have en eller to cykeltrailere, men de er forbeholdt fælles ting såsom værktøj og mad.

Pris

Som du nok har bemærket forsøger vi at arrangere hele turen til så lav en pris som muligt – logi er gratis, og vi beder kun om et bidrage til mad. Vi har desuden ansøgt om støtte, og hvis vi får det, vil pengene blive brugt på køb af reservedele og til at sænke udgifterne til mad.

Dagsplan

Afhængigt af antallet af kilometer per etape og de pågældende planer for morgenen og aftenen fastsætter vi, hvad tid vi tager af sted den foregående aften. Generelt sigter vi mod at tage af sted mellem 9 og 10, cykle i 2-3 timer, spise frokost for så at cykle det sidste stykke til dagens stop (husk at det vil blive mørkt omkring kl. 17).

Vi regner med at køre omkring 18km/t alt afhængig af vind og vejr. Hvis du ikke kan forestille at cykle med den hastighed flere timer om dagen i adskillige dage, kan du overveje at lave et hold, hvor man cykler den ene dag og tomler eller tager toget den anden. Spørg os gerne, hvis du vil vide mere om det.

Advertisement